HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Door het lerarentekort moet de eerste basisschool sluiten

Geplaatst op 16/10/2019 door love2bemama


Openstaande vacatures

De directeur van de school heeft donderdagavond de ouders van de 111 leerlingen op de hoogte gesteld tijdens een informatiebijeenkomst. De basisschool in Gaasperdam zou een directeur, een leerkrachtondersteuner, een conciërge, een intern begeleider en vijf leerkrachten nodig hebben. In werkelijkheid zijn dit twee leerkrachten en niet ingevulde vacatures. Ze hebben het kunnen opvangen door de directeur en de intern begeleider voor de klas te zetten maar dit kunnen ze niet het hele schooljaar volhouden.

De bestuurder heeft de sluiting proberen te rekken door leerkrachten en zzp’ers in te huren maar ze blijven structureel leerkrachten missen. Ze kunnen geen goed onderwijs waarborgen en hebben besloten de school te sluiten. De school heeft daarbij voor de zomervakantie ook een onvoldoende gekregen van de onderwijsinspectie maar dit is volgens de directeur niet de reden dat ze sluiten.

Lees verder op www.love2bemama.com