HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Door mijn zwangerschappen verloor ik het vertrouwen in mijn lichaam

Geplaatst op 19/10/2019 door love2bemama

Ik had eigenlijk nooit echt wat te klagen. Buiten de gebruikelijke virusjes en verkoudheden om was ik eigenlijk maar weinig écht ziek. Misschien is dat ook niet zo gek. Net zoals bijna iedere 21-jarige was ik actief, kon ik nachtenlang doorhalen en kon ik bij wijze van spreken de volgende ochtend weer fit aan de slag. Lichamelijk gezien was ik met recht in de bloei van mijn leven. Iets wat veranderde toen ik voor de eerste keer zwanger raakte verloor ik het vertrouwen in mijn lichaam.

Geen controle en geen vertrouwen in mijn lichaam

Juist toen werd ik dus ziek. Heel ziek en dit was iets wat ik niet had verwacht. In het ziekenhuisbed ‘eiste’ ik van mijn lichaam om rustiger te worden, om mijn bloeddruk te laten zakken en beter te worden. Maar ik had geen controle meer. Ik had geen zeggenschap over wat er gebeurde en takelde af. Op zo’n manier dat mijn 27 weken oude zoontje er niet eens meer veilig in was.

Lees verder op www.love2bemama.com