HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Mijn zoon opvoeden als geëmancipeerde man

Geplaatst op 27/10/2019 door love2bemama


Vroeg geleerd..

Maar hij heeft ook een houten keuken, waar hij een plastic ontbijtje voor me klaarmaakt of voor papa en mama stukjes paprika snijd en uitdeelt. Hij gooit z’n vuil netjes weg, helpt mij met het aanzetten van de wasmachine en vind het geweldig om de vloer (en de ramen en de keukenkastjes) te stofzuigen. Dit leer ik hem heel bewust, spelenderwijs natuurlijk. 

Ik voed niet alleen mijn eigen zoon op, maar ook een volwassen man, iemands echtgenoot en een toekomstige vader, dus hij mag best wel weten hoe het huishouden werkt. Ook betrek ik hem bij het koken, hij mag bijvoorbeeld de ketjap bij het vlees gooien of helpen met de aardappels stampen. Nu is hij nog klein maar over een tijdje zal ik hem al echt leren koken. Niet omdat het moet, maar zodat hij er al vroeg gevoel en passie voor krijgt en over twintig jaar niet vragend met zijn handen omhoog staat als hij een verse maaltijd klaar moet maken. 

Opvoeden als een geëmancipeerde man begint al vroeg. Heb je er later ook wat aan!

Lees verder op www.love2bemama.com