HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Sportvoedingsadvies voor een veganist

Geplaatst op 18/10/2019 door fitnl


Energie

Een plantaardig voedingspatroon geeft sneller een verzadigd gevoel dan een dierlijk voedingspatroon. Dit komt door het hoge vezelgehalte van plantaardige voeding, maar ook door de lagere energetische dichtheid. Dit houdt in dat je meer moet eten om dezelfde hoeveelheid energie binnen te krijgen.

Als je wilt afvallen is dit natuurlijk ideaal, maar het wordt lastiger voor sporters die een stabiel gewicht willen houden of zelfs willen aankomen. Om goed te presteren is het belangrijk om voldoende energie binnen te krijgen. Om dit te tackelen kun je als veganist kiezen voor producten met een hogere energetische dichtheid zoals noten, avocado en oliën [1].

Eiwitten

Voor veganisten is het belangrijk om op hun eiwitinname te letten. Eiwittenleveren energie, maar zijn vooral belangrijk als bouwstof. Ze spelen een rol bij de aanmaak van celstructuren en de productie van hormonen en enzymen. Vooral voor sporters spelen eiwitten een grote rol bij het onderhoud en herstel van de spiermassa [2,3].

Lees verder op www.fit.nl