HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Wat kun je het beste eten als je ziek bent?

Geplaatst op 20/10/2019 door fitnl

Griep, ook bekend onder de naam influenza, is een besmettelijke ziekte. Griep krijg je door een virus. Antibiotica helpen dus ook niet tegen een griep. Sommige mensen spreken bij verkoudheid ook al van griep, maar dit is toch echt iets anders. Griep komt in Nederland vaak voor en vooral in de winter. Symptomen van de griep zijn hoesten, koorts en koude rillingen, hoofdpijn, spierpijn, keelpijn en vermoeidheid. Deze klachten kunnen enkele dagen tot een week aanhouden.

Het kan echter nog enkele weken duren voordat je je weer helemaal fit voelt. De tijd tussen besmet raken en ziek worden kan 1-5 dagen duren. In deze periode kun je al besmettelijk zijn voor anderen [1].

Voorkomen van de griep

Het griepvirus zit in de keel, neus en luchtwegen van iemand die ziek of besmet is. Door hoesten, niezen en praten kan het griepvirus zich door de lucht verspreiden. Als je dit inademt kun je besmet raken. Daarnaast kan het virus ook via handen en voorwerpen overgedragen worden. Kortom, het is niet erg lastig om besmet te worden met de griep.

Lees verder op www.fit.nl