HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Gevulde pindakaas appeltjes uit de oven

Geplaatst op 31/10/2020 door beaufood

Deze warme gevulde appeltjes uit de oven eet ik tegenwoordig vaak als ontbijt of tussendoortje. Het idee heb ik van mijn moeder, zij maakte deze gevulde appeltjes vroeger wel eens en vulde ze dan met een mengsel van noten en rozijnen. Net kleine appeltaartjes! Ik vul ze in dit recept met amandelmeel, honing en pindakaas. Echt een extreem lekkere combi. Je zou deze gevulde appeltjes ook prima als dessert kunnen maken, met een toef slagroom erop of een bolletje ijs ernaast. Ennn je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig.

Je hebt deze gevulde pindakaas appeltjes echt zo gemaakt. Je holt simpelweg een paar appels uit (met behulp van een mesje en een theelepel), vult ze daarna met de ingrediënten en schuift ze vervolgens 20 minuutjes in de oven. De vulling van honing en de amandel transformeert tijdens het bakken naar een soort spijs. YUM! En vergeet vooral niet om het zoete stroperige sap dat na het bakken uit de appels is gelopen eroverheen te lepelen. Daar worden ze nóg lekkerder van. Oh, en in plaats van pindakaas kun je bijvoorbeeld ook amandelpasta of een andere notenpasta gebruiken. Ik kreeg laatst een pot chocolade pindakaas van Whole Earth thuisgestuurd en dat smaakte ook echt awesome.

Lees verder op www.beaufood.nl