HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Onderzocht: dochters kosten veel meer geld dan zonen

Geplaatst op 07/10/2020 door love2bemama

Dat kinderen geld kosten, kunnen we als ouder wel beamen. En niet zo’n klein beetje ook. Uit onderzoek blijkt ook nog eens dat dochters nog eens flink meer geld kosten dan zonen. Heb je een dochter? Begin dan maar alvast met sparen. Je hebt het nodig… Dochters kosten veel meer geld dan zonen.

Dochters kosten veel meer geld

Uit een onderzoek blijkt dat kinderen tot hun 18e jaar ongeveer 100.000 euro kosten. Het verschil tussen jongens en meisjes is daarbij opmerkelijk groot. Jongens kosten in totaal zo’n 90.000 euro en de kosten voor een meisje kunnen oplopen tot 125.000 euro in totaal. Een groot verschil dus tussen het opvoeden van een jongen of een meisje.

Meisjeskleding

Maar waar gaat dat geld nu naartoe? Waar zit het grote verschil in? In de babytijd kosten een jongen en meisje ongeveer evenveel geld: luiers, voeding, kleertjes en de babyuitzet. Wanneer een kind de peuterleeftijd bereikt dan wordt er meer geld uitgegeven aan een meisje dan aan een jongen. Er wordt zo’n 37% meer uitgegeven aan meisjeskleding dan aan jongenskleding.

Lees verder op www.love2bemama.com