HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Tips kinderen om leren gaan met geld

Geplaatst op 05/10/2020 door love2bemama

In een tijd waarin contactloos en digitaal betalen de overhand neemt en we steeds minder vaak contant geld in onze portemonnee hebben, denken kinderen dat geld onbeperkt verkrijgbaar is. Nieuwe generaties zien de waarde van geld niet meer in omdat ze het zicht op geld kwijt raken. Dit kan voor onze kinderen gevolgen hebben hoe goed ze met geld om leren gaan. Aan ons de taak aan ouder om dit goed op te pakken: we moeten onze kinderen om leren gaan met geld.

Geld onbeperkt verkrijgbaar?

Een deel van de opvoeders ziet de afname van contante betalingen als een obstakel bij het leerproces bij kinderen. In 2018 is er een onderzoek gedaan door het economisch bureau van ING. Aan ouders van kinderen tussen de 4 en 11 jaar oud werd gevraagd hoe ze leren omgaan met pinnen. Daaruit bleek dat pinnen kinderen de indruk geeft dat geld onbeperkt verkrijgbaar is.

Waarde van geld minder zichtbaar

Cash geld is voor kinderen inmiddels iets speciaals geworden omdat het voor hun minder zichtbaar is. Een muntje krijgen als zakgeld is voor hun minder normaal dan het in onze tijd was. Veel kinderen hebben op jonge leeftijd al een pinpas waardoor ze geen ‘zicht’ hebben op het geld wat ze krijgen, hebben en uitgeven. Dit is de zorg van veel ouders.

Lees verder op www.love2bemama.com