HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

6 goede sporten naast je krachttraining

Geplaatst op 09/10/2021 door fitnl

Welke sporten zijn een goede aanvulling naast krachttraining? Hieronder geef ik mijn top 6! Aan het einde vind je onze tips over het combineren van krachttraining met cardio. 

Spinning / wielrennen

Onder krachtsporters blijft het cardio- en conditiewerk vaak achterwege. Spinning is één van mijn favoriete workouts om aan mijn conditie te werken. Het mooie aan spinning is dat de kans op blessures vrij klein is, en je door de opzwepende muziek en lesgenoten superveel calorieën verbrandt zonder dat je het door hebt. Een lesje spinning kost je maar een uurtje en is perfect om je conditie te verbeteren. Met deze training gooi je je hartslag flink omhoog waardoor je uithoudingsvermogen beter wordt.

Als het weer het toelaat, kun je natuurlijk net zo goed op je wielrenfiets springen en een mooie tourtocht maken.

Let er alleen wel op dat je deze training niet voor of na een zware beentraining inplant. Tijdens spinning moet je namelijk soms flink hard trappen. Dit gaat niet echt goed samen met een dosis spierpijn van de vorige dag.

Lees verder op www.fit.nl