HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Ovenschotel met croissants

Geplaatst op 07/10/2021 door KokenmetKarin

Tegenslag? Twijfels? Treurnis? Zodra er een piekergedachte opkomt zeg ik tegenwoordig tegen mezelf: ‘Maar IK heb lekker een huis in Frankrijk!’ Werkt als een tierelier. Al helpt lekker eten natuurlijk ook altijd, zoals dit recept voor spek-kaas-ovenschoteltje met oude croissants.

“Honger heb je nodig om met plezier iets te eten. Zo is geluk te herkennen tegen de achtergrond van lijden.” Een quote op een los papiertje dat ineens van achter mijn bureau vandaan kwam en er kennelijk al jaren lag. Een uitspraak van Thich Nhat Hanh, u weet wel, de uitvinder van mindfulness. Natuurlijk heb ook ik een keer zo’n cursus geprobeerd, maar halverwege ben ik gillend weggerend. Bloednerveus werd ik ervan. Een zaaltje met tien vrouwen en één man, gemuts met matjes, dekentjes, kussentjes, en een cursusleidster met zalvende stem die ik nauwelijks kon verstaan, behalve wanneer ze op haar klankschaal beukte.

Positief denken
En dat terwijl het zo goed voor me zou zijn, dat weet ik ook heus wel. Ik zou namelijk dolgraag altijd het zonnetje in huis zijn, heb een kast vol boeken over positief denken maar ben helaas soms meer het type van het halflege dan van het halfvolle glas. Gezondheid, werk, huis en een leuke man blijken gek genoeg geen enkele belemmering om af en toe volop te tobben. Heeft het wel zin wat ik doe, zit de mensheid wel op mijn kookboeken te wachten? Soms gaan dingen niet zoals ik wil, iets waar ik me op had verheugd gaat niet door of iemand zegt iets onaardigs, ach u kent dat wel.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl