HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Perzikjam met reine claudes

Geplaatst op 16/10/2021 door KokenmetKarin

Flutfruitzomer? Maak snel nog even wat zonneschijn in een potje met deze jam van perziken en reine claudes, een verrukkelijk duo.

Vroeger was alles beter. Zelfs vorig jaar was alles beter. Toen had ik een lawine aan fruit uit mijn tien Franse appelbomen, dit jaar moet je de appels zoeken met een lantaarntje. Hier en daar zie je een groen rond bolletje oppiepen tussen de takken, maar het is een schamele score vergeleken met de woeste weelde van 2020. De paarsepruimenboom idem dito. De oogst bedroeg dit jaar welgeteld tien stuks, en daar bleken de vogels ook nog eens doodleuk allemaal hapjes uit te hebben genomen. Komt allemaal door de vrieskou in het voorjaar, toen het een week lang ‘s nachts min zeven was, nét toen de bomen zo fraai in bloesem stonden.

De gele frambozen? Eveneens treurnis alom. Vorig jaar kon ik er maandenlang steeds handenvol lekkers vanaf plukken en direct in mijn mond stoppen, maar dit jaar zien de takken er ronduit deerniswekkend uit, met hooguit hier en daar een waterig besje. Dat het weer al weken, nee, maanden aanhoudend fris en nat is, daar houden frambozen duidelijk niet van. Bekijk het lekker maar, zie je ze denken, met je flutzomer. De aalbessenstruik, die een kwijnend potbestaan leidde op mijn Amsterdamse balkon leek zich aanvankelijk opperbest te voelen op zijn Franse nieuwe stek, lekker in de volle grond. Alleen verder dan anderhalf trosje rode bessen is ‘ie ook hier nog altijd niet gekomen.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl