HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Pêche Melba taart

Geplaatst op 14/10/2021 door KokenmetKarin

De allerlaatste aflevering alweer van mijn zomerserie Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en BEWONDER. Een eenvoudig te maken taart met perzik en frambozen, voor gegarandeerd bewonderende oh’s en ah’s.

De ultieme droom is natuurlijk om een gerecht naar je vernoemd te krijgen. Van Carpaccio tot Chateaubriand, van Hachis Parmentier tot Beef Wellington: wat een verrukkelijk eerbetoon. Dan dondert het niet dat de ooit zo bewonderde persoon intussen finaal vergeten is. Koningin Margherita kreeg toch maar mooi haar eigen pizza, graaf Sandwich zijn eigen broodje. Of neem al die beroemde sauzen, van de Franse markies Béchameil tot de Britse generaal Cumberland, allemaal leven ze voort in de naar hun genoemde culinaire creatie. Zelfs de maîtresse van Lodewijk XV, de comtesse du Barry, schopte het tot haar eigen bloemkoolsoep.

De Franse chefkok Auguste Escoffier, zelf trouwens ook van wereldfaam, spande de kroon. Die was zo’n fan van de Australische operazangeres Nellie Melba dat hij niet één, maar zelfs twee gerechten naar haar vernoemde: Pêche Melba en Melba Toast.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl