HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

EetPaleo op reis – Garmisch-Partenkirchen, Duitsland

Geplaatst op 28/11/2016 door eetpaleo

Eind september stapte ik in de trein richting Zuid-Duitsland, even een paar dagen weg. Zo fijn kan dat zijn! Ook al was ik maar 3 dagen op de plaats van bestemming: Garmisch-Partenkirchen, dan nog voelde het alsof ik minstens 2 weken in een kuuroord ben geweest. Lekker genieten, tijd doorbrengen in de natuur, prachtig wandelen en natuurlijk lekker eten.

Garmisch-Partenkirchen bleek een uitstekende bestemming te zijn om dat te doen! Hoewel deze plaats bekend staat om zijn skigebieden en andere wintersportmogelijkheden, kun je hier ook in de zomer goed vertoeven. Vooral wanneer je van bergen, natuur en wandelen houdt.

Activiteiten

Partnachklamm

De Partnachklamm is een prachtige kloof die je echt niet mag missen. Vanaf het centrum van Garmisch-Partenkirchen loop je in ca. 20-30 minuten naar de ingang van deze kloof waar de rivier de Partnach doorheen stroomt. Het enige wat je hoeft te doen is de fijne voetpaden te volgen langs het water, dan kom je vanzelf bij het Olympia Skistadion uit. Een locatie die je werkelijk niet over het hoofd kunt zien, gezien de torenhoge skischanzen die overal bovenuit steken.

Wegwijzers leiden je vanaf daar naar de ingang van de klamm, waar je een luttele 4 euro per persoon betaalt om er doorheen te mogen lopen. Bij de ingang hoor je het water al denderen, en wanneer je eenmaal via de verlichte tunnels en looppaden in de kloof staat, kijk je je ogen uit. Het is hier zó mooi! Ineens sta je ergens halverwege een diepe kloof. Het prachtig blauwe water stroomt onder je, en boven je zie je groene rotswanden met hier en daar een klein watervalletje.

Na een 300 à 400 meter stroomopwaarts lopen kom je bij de uitgang, waarbij het lijkt of er met de rivier werkelijk niets bijzonders gaat gebeuren. Deze kabbelt rustig door tot de de kloof. Vanaf dit punt kun je een van de wandelpaden volgen door de bergen terug naar Garmisch-Partenkirchen (aanrader!), of kies ervoor om dezelfde weg terug te nemen naar de ingang van de kloof.

Meer informatie over de Partnachklamm vind je hier.

Zugspitze

De beklimming van de Zugspitze was voor mij het absolute hoogtepunt van deze reis. Stiekem was dit de reden dat ik er heen ging. Want wanneer ik een berg kan beklimmen (liefst zonder technische uitrusting) dan ga ik ervoor! De Zugspitze is met 2962 meter hoogte de hoogste berg van Duitsland en de uitzichten zijn werkelijk prachtig.

Lees verder op EetPaleo.nl!