HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Kettlebell training = kracht + vet verbranding + conditie

Geplaatst op 17/11/2016 door lovefitfood

Ketllebell training is één van de meest efficiënte vormen van trainen. Hoewel in Nederland nog relatief onbekend, groeit de ‘gietijzeren ball met handvat’ aan populariteit. Waarom is deze manier van training zo interessant? Om te beginnen kost een kettlebell training je minimale tijd met maximale resultaten op slechts 1m2. Tijd om te gaan trainen als een echte man (zeker als je een vrouw bent) en de voordelen van de kettlebell voor jou te laten werken!

kettlebell trainingWat is een kettlebell?

Een kettlebell is een gietijzeren bal met een handvat aan de bovenkant. Training met een kettlebell is efficiënt. In veel minder tijd dan de traditionele methoden haal je dezelfde of misschien zelfs wel meer winst. Cardio, kracht en balans gaan hand in hand. Onder andere doordat het gewicht van een kettlebell niet gelijkmatig verdeeld is, moet je tijdens het trainen constant stabiliseren om evenwicht te houden. Lees: een ketllebell bouwt ook nog eens dat 6-pack!

Iedereen kan kettlebellen

Een kettlebell zie je niet snel in de reguliere sportschool. Dit is jammer, want het is een geweldige trainingstool voor zowel beginnend als doorgewinterd sporter. En jawel dames, ook voor jullie! Als trainer zie ik (helaas) nog steeds vrouwen die bang zijn met zware gewichten te trainen. Geloof me, de meeste dames in mijn lessen gebruiken een 16 kg kettlebell en nog geen enkele ziet eruit als de Hulk. Daarvoor hebben we simpelweg te weinig testosteron in ons lichaam.

Kettlebell training kan overal

Een groot voordeel van kettlebell-training is: Het kan altijd en overal. Heb je even geen zin om het huis uit te gaan of weinig tijd? In je woon-, slaap, of studiekamer kun je een volledige workout doen. Je hebt maar 1 m2 nodig. En – ik voel me bijna een homeshopping-verkoper – je kunt hem overal opbergen.

Kettlebell training

Kettlebell training kan altijd en overal.

Waarom vandaag nog starten met kettlebell training?

  • Kettlebells helpen je om balans, kracht, spieren te bouwen.
  • Kettlebell training zorgt voor ongelooflijke spieruithoudingsvermogen. Dit helpt je overtollige vet te verbranden.
  • Kettlebell training geeft een hormonale prikkel. Dit is positief voor spieropbouw én vetverbranding.
  • Kettlebell training kost relatief weinig tijd.
  • Kettlebell training is zeer geschikt voor mannen envrouwen van alle soorten en maten.
  • Kettlebell workouts zijn leuk en vrijwel overal te doen.
  • Kettlebell training is geschikt voor jong en oud.

Je eerst stappen naar een kettlebell training

Is het dan de bedoeling dat je gaat bankdrukken met een kettlebell? Het kan wel, maar de meerwaarde zit in het uitvoeren van ballistische bewegingen zoals: swings, snatches en thrusters. Stuk voor stuk explosieve bewegingen met vaak relatief hoge herhalingen. Ook bij het aanleren van een goede squat is de kettlebell een handig maatje.

Aan de slag met de kettlebell

Al zin om zelf de vruchten te plukken van werken met de kettlebell? Uiteraard zijn er veel filmpjes op internet te vinden. Maar helaas zijn ze niet allemaal even goed. Om blessurevrij te blijven, is het belangrijk dat je de basis goed beheerst. Klachten aan onderrug of schouders komen niet door het gebruik van een kettlebell, maar door een verkeerde techniek. Wil je deze basis goed aanleren en een aantal goede work-outs leren? In samenwerking met Jaap’s Gym ontwikkelden we een van couch to kettelbell schema.

Gemaakt door 2 top atletes

Wie ons als een tijdje volgt, weet dat Sjanett in 2014 verslingert raakte aan de Kettlebell. Inmiddels nam ze deel aan EK en WK Kettlebellsport en behaalde daar gouden, zilveren en bronzen medailles. Samen met haar coach Noami Kooijker, maakte ze speciaal voor jou een schema om jou te helpen naar awesome resultaten mét een goede techniek. Op de pagina: van couch naar kettlebell lees je er mee over.

Geef de kettlebell een plekje in je trainingsschema. Tijdens die echt koude winterdagen train je straks lekker vanuit huis. En, als de zon weer volop schijnt, neem je je kettlebell gewoon mee naar buiten.