HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Workouts

Workout op kantoor

Geplaatst op 14/11/2016 door eatrunlove

De term “zitten is het nieuwe roken” vliegt ons om de oren! Heb jij ‘m al eerder gehoord? Uit recent onderzoek, verschenen in de British Medical journal, is gebleken dat je ruim twee jaar aan je leven kunt toevoegen door minder dan drie uur per dag stil te zitten. Lastig om te realiseren als je een kantoorbaan hebt? Nee hoor, iedere kleine stap helpt (letterlijk) om per dag minder stil te zitten. Dit zijn onze tips die wij zelf toepassen om op kantoordagen meer te bewegen:

- Niets prettiger dan lopend telefoneren of gaan staan tijdens een telefoongesprek. Je rechter en linker hersenhelft werken dan beiden waardoor je je beter kunt concentreren.
- We love the stairs, hoeveel traptreden loop jij per dag? Maak er een contest van met je collega’s.
- Het wandelingetje na de lunch is heilig om twee redenen: beweging en frisse lucht!

Al deze activiteiten zorgen ervoor dat we al gauw een uur minder stilzitten op kantoordagen. Daarnaast drinken we voldoende water en onze favoriet als het buiten wat kouder wordt: verse gember thee. Gember werkt ontstekingsremmend en stimuleert de doorbloeding. Een echte natuurlijke opkikker dus. Door voldoende te drinken houden we onze spieren soepel en kunnen we optimaal presteren op kantoor en tijdens de Workouts in het park!

Lees verder op www.eatrunlove.nl