HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Dit is waarom blijvend afvallen zo moeilijk is

Geplaatst op 17/11/2017 door BedRock

Dat heeft allemaal te maken met een verkeerde motivatie, legt VU-hoogleraar Jaap Seidell uit in Het Parool. We zijn allemaal gemotiveerd om af te vallen. Immers, mensen met een ‘beter’ (lees: bij het schoonheidsideaal passend) figuur hebben op bepaalde vlakken nu eenmaal een voorsprong. Zo maken ze het over het algemeen gemakkelijk sociaal contact (omdat we toe trekken naar mensen die we aantrekkelijk vinden) en hebben ze zelfs betere baankansen.

Gedragsverandering

Maar er is een verschil tussen de motivatie om af te vallen, en de motivatie die nodig is voor de gedragsveranderingen die daarbij horen. Want we weten allemaal wat er nodig is voor afvallen: enerzijds gezond (en minder) eten, anderzijds meer (en gevarieerd) sporten. En hoewel we heel graag die kilo’s kwijt willen, hebben we meestal minder zin om moed te verzamelen om in het donker naar de sportschool te lopen, laat staan dat we die plak verse chocoladecake van onze oma willen afslaan.

Lees verder op www.BedRock.nl