HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Dit is waarom iedereen regelmatig kefir zou moeten drinken

Geplaatst op 22/11/2017 door puurenkracht

Je hebt er misschien al eens van gehoord: kefir. Maar wat is het en wat kan het doen voor je lichaam? Kefir is een bijzonder gekweekt zuivelproduct en een van de meest probioticarijke voedingsmiddelen.


Je hebt twee soorten kefir, melk kefir en water kefir. Beiden zijn ze verkrijgbaar in de natuurwinkel en in de meeste gewone supermarkten tegenwoordig ook. Je kunt er ook voor kiezen om zelf kefir te maken van kefirkorrels.

Kefir heeft een helende werking en kan onder andere helpen bij darmproblemen. De naam ‘kefir’ komt van het Turkse woord ‘keif’, wat ‘goed gevoel’ betekent. In dit artikel lees je de vijf belangrijkste voordelen van kefir.

#1 Een boost voor je immuunsysteem
Kefir bevat talloze verbindingen en voedingsstoffen. Onder andere biotine en folaat, die je immuunsysteem op gang helpen en je cellen beschermen. Een van de probiotica die je alleen in kefir vindt, is Lactobacillus Kefiri. Dit beschermt je lichaam tegen schadelijke bacteriën, zoals salmonella of E. Coli. Een andere verbinding die typisch is voor kefir, is kefiran. Kefiran heeft onder andere het vermogen om je cholesterol en je bloeddruk te verlagen.

#2 Bestrijdt (mogelijk) kanker
Kanker is een van de meest verwoestende ziekten waar talloze mensen vandaag de dag mee kampen. Gelukkig kan kefir een rol spelen in het bestrijden van deze nare ziekte. Dit is vooral te danken aan de anti-kankerverwekkende rol die kefir kan hebben. Het kan de beginnende groei van tumoren vertragen. Uit een onderzoek in dierstudies van de School of Dietetics and Human Nutrition op de Macdonald Campus van McGill University in Canada is gebleken dat kefir de borstkankercellen verminderde met maar liefst 56 procent. Dit in tegenstelling tot andere yoghurtsoorten die de cellen verminderen met slechts 14 procent.

Lees de blog verder op puurenkracht.nl.