HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

Loop je vaak op hoge hakken? Dit doet het met je lichaam

Geplaatst op 26/11/2017 door BedRock

Als ik nieuwe schoenen koop dan kijk in eerste instantie naar hoe ze eruit zien. Vind ik het materiaal wel mooi? Is de hak wel hoog genoeg? Mmh.. en heb ik ze liever in het grijs of in het zwart? Of ze lekker zitten, dat is bijzaak. Erg verstandig is dat niet, want het schoeisel dat je draagt heeft een enorme invloed op je lichaam. 

De fundering van het lichaam

Volgens podotherapeut Adam Kelonsky zijn je voeten te vergelijken met de fundering van een huis. “Als twee huizen naast elkaar zijn gebouwd, waarvan een met een vlakke ondergrond en een met ongelijke ondergrond, dan zullen ze er in eerste instantie identiek uitzien”, zegt hij. “Naarmate de tijd verstrijkt zal het huis met de ongelijke ondergrond scheuren gaan vertonen en kromtrekken. Uiteindelijk zullen de deuren niet goed meer sluiten”. Hetzelfde geldt dus voor het dragen van hakken. Hoewel je het niet direct merkt, kunnen hoge hakken ernstige schade aan je lichaam veroorzaken.

Lees verder op www.BedRock.nl