HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Met deze 4 tips blijf jij gemotiveerd om te bewegen

Geplaatst op 18/11/2017 door BetterbyGoalie

Motivatie en sport
Motivatie is datgene wat een individu tot bepaald gedrag drijft en wordt vaak onderverdeeld in twee categorieën. Allereerst heb je extrinsieke motivatie. Deze vorm van motivatie komt van buitenaf. Meestal bestaat deze motivatie uit straf vermijden of beloning opzoeken. Wat is bijvoorbeeld de reden dat mensen naar de sportschool gaan? Veel mensen zullen zeggen dat ze dit doen om af te vallen of om er beter uit te zien. Deze mensen doen dit om de goedkeuring van andere mensen te krijgen, wat druk met zich meebrengt. Deze druk zorgt ervoor dat jouw motivatie uiteindelijk wegvalt omdat je het niet per se leuk vindt wat je doet. Daarnaast doe je het ook niet voor jezelf maar voor de goedkeuring van anderen. 

De tweede motivatie vorm is intrinsieke motivatie en komt vanuit jezelf. Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat je voetbalt. Waarom doe je dit? Waarschijnlijk omdat je het een leuke sport vindt om te doen. Dit komt uit jezelf, met de gezondheidsvoordelen van sport als extrinsieke bonus. Om gemotiveerd te blijven is het dus van belang om je intrinsieke motivatie te boosten. Op deze manier blijf je langer gemotiveerd. Hoe doe je dat? Kijk eens naar de onderstaande tips and tricks.

Lees verder op www.Betterbygoalie.com