HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

Mooie huid van binnenuit

Geplaatst op 28/11/2017 door puurenkracht

Een mooie huid krijg je niet alleen door het smeren van crèmepjes. Je voeding heeft hier ook een grote rol in. Voor een mooie en gezonde huid heb je namelijk bepaalde voedingstoffen nodig. Ook zijn er voedingsmiddelen die je juist beter kan laten staan als je je huid in topconditie wilt houden. 

 In dit artikel lees je precies welke voeding wel en niet goed is voor je huid.

Eten en drinken voor een mooie huid
Eet regelmatig wat van de onderstaande voedingsmiddelen als je je huid van binnenuit wilt verbeteren.

1: Zoete aardappel

Zoete aardappelen zijn een geweldige bron van bètacaroteen. Dit is een voedingsstof die in je lichaam wordt omgezet naar vitamine A. Daarnaast is het ook een antioxidant die in de groep carotenoïden valt.

Van carotenoïden is bekend dat ze werken als een natuurlijk antizonnebrandmiddel van binnenuit. Ze helpen namelijk om zonnebrand en celdood te voorkomen. Dit helpt om je huid jong en gezond te houden en rimpels te voorkomen.

2: Vette vis

Omega 3-vetzuren helpen om je huid gezond te houden. Ze dragen onder andere bij aan de stevigheid, soepelheid en hydratatie van je huid. Een tekort aan omega 3-vetzuren kan dan ook voor een droge en schilferige huid zorgen.

Vette vis is een van de beste bronnen van omega 3-vetzuren. Goede voorbeelden van vette vissoorten zijn haring, makreel en zalm. Eet je niet vaak vis? Dan kan je eventueel visolie, krillolie of levertraan nemen om voldoende omega 3 binnen te krijgen.

Lees de blog verder op puurenkracht.nl.