HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Win Acties

Staand werken met Upstaa + Winactie!

Geplaatst op 02/11/2017 door followfitgirls

Zou staand werken iets voor mij kunnen zijn? De laatste tijd heb ik steeds vaker buikpijn. De hoge broekenmode draagt daar in mijn geval zeker aan bij. Maar ook zit ik veel vaker dan vroeger úren achter elkaar. In rustige werkperiodes vind ik het niet moeilijk om mijn werkplek te verlaten om bijvoorbeeld een rondje te wandelen door de binnenstad van Utrecht. De laatste tijd heb ik het echter zo retedruk gehad dat ik die tijd maar moeilijk voor mezelf vrij kon maken. Het gevolg: soms uren achter elkaar vastgekluisterd zitten achter mijn bureau. Te typen als een malle. Ik merk soms zelfs dat ik vergeet om naar het toilet te gaan, totdat mijn blaas om hulp roept. Nou ja, dat dat niet gezond is, lijkt me wel duidelijk.

“Maar ik sport toch veel?”

Ik heb een paar van Ellen’s eerdere tips opgevolgd. Zo fiets ik richting Amstel om vanaf daar de trein naar Utrecht te pakken. Dat is 7,5 km heen en 7,5 km terug vanaf Amsterdam west, waar ik woon. Er zijn wel stations dichterbij waar de trein naar Utrecht ook stopt, maar dan fiets ik korter. Ook plan ik mijn trainingen goed, waardoor ik toch wel minimaal 4 of 5 keer per week blijf sporten. Beweging genoeg, zou je kunnen denken. Toch wordt dit voor een deel teniet gedaan door mijn lange zitsessies. Niet te lang zitten is belangrijker dan intensief sporten, stellen wetenschappers. Zitten wordt zelfs het nieuwe roken genoemd.

Lees verder op www.followfitgirls.com