HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

5 redenen om in de winter buiten te sporten

Geplaatst op 18/11/2018 door happyinshape

Sport je normaal gesproken altijd buiten, maar heb je daar in de winter wat minder zin in? Wij geven je vijf redenen om toch buiten te gaan sporten in plaats van binnen. 

1. Vitamine D

In de winter kom je over het algemeen minder vaak buiten dan in de zomer. Je pakt sneller de auto in plaats van de fiets en kiest eerder voor binnenactiviteiten dan voor buitenactiviteiten. Hierdoor krijg je minder vitamine D door de zon binnen. Buitensporten zorgt voor het aanvullen van je vitamine D, wat je in de winter dus goed kan gebruiken.

2. Goed voor je immuunsysteem

Buitensporten in de winter versterkt je immuunsysteem. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die in de winter aan buitensport doen, maar de helft zo vaak verkouden worden dan mensen die dit niet doen. Dit komt omdat het trainen buiten de doorbloeding stimuleert, wat een positief effect op je immuunsysteem heeft. Het is wel belangrijk om voor de buitentraining een goede warming-up te doen om blessures te voorkomen.

lees verder:

https://happyinshape.nl