HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Afspraak afzeggen: dít is waarom het zo lekker voelt

Geplaatst op 20/11/2018 door BedRock

Je komt op straat een oud-studiegenoot tegen en opgetogen spreken jullie af snel samen, met beide twee trekkende kinderen aan de arm, snel eens koffie te drinken – allebei wetende dat die koffiedate er de komende drie jaar zeker niet komt. Tot er opeens appje omhoog popt: ‘Volgende week koffie?’ en iedere vezel in je lijf weerzin voelt (je wil de afspraak afzeggen!) en je paniekerig op zoek gaat naar smoesjes waarom je niet kan.

Opluchting van afspraak afzeggen

Eerlijk: ik ben best vaak koffie gaan drinken met mensen die ik prima aardig en leuk vond, maar van wie ik ook wist dat we elkaar vervolgens maanden niet weer zouden spreken. En dat gevoel zal ongetwijfeld wederzijds zijn. Maar dan ga ik toch, simpelweg omdat ik nog geen andere plannen heb en ach ja, weet je, als je er eenmaal bent is het meestal hartstikke gezellig. En dan toch intense opluchting voelen als die vage studiegenoot appt dat ze zich eigenlijk niet zo fit voelt en of we de afspraak ook kunnen verzetten. Om vervolgens in een eeuwigdurend pingpongspelletje van mogelijke data te verzandden wat we waarschijnlijk volhouden tot een van ons uiteindelijk sterft.

Lees verder op www.BedRock.nl