HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Afvallen? Moet je nu juist wel of niet calorieën tellen?

Geplaatst op 16/11/2018 door vivonline

Calorieën tellen… Je hoort vaak dat dit nodig is wanneer je wat kilo’s kwijt wil. Alles afwegen en dan invoeren op een app op je mobiele telefoon. Of afwegen en in je boekje opzoeken hoeveel punten je bordje waard is. Maar is het nu echt nodig om calorieën te tellen als je wilt afvallen? Je leest het in dit artikel.

Wat zijn calorieën?

Een calorie is een waarde die staat voor de hoeveelheid energie van het product. Heel precies is het een waarde die aangeeft hoeveel energie er nodig is om 1 gram water met 1 graad Celsius te verwarmen. Dit is natuurlijk heel weinig, en daarom zie je op verpakkingen alleen kilo calorieën (Kcal).

Waarom zou je op calorieën moeten letten?

Het is zo dat wanneer je meer calorieën binnenkrijgt dan dat je verbrandt, je aankomt. Hier is geen discussie over mogelijk. Als jij 1500 calorieën verbrandt in rust, en je eet 2500 calorieën op een dag, zul je kilo’s gaan aankomen.

lees verder:

https://www.vivonline.nl