HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Deel 2: Lilian had HG tijdens haar zwangerschap (en werd niet begrepen)

Geplaatst op 13/11/2018 door love2bemama

Vicieuze cirkel

Op een bepaald punt kwam ik erachter dat zowel vermoeidheid, een lege maag ook een trigger was voor de HG. Als ik ’s nachts wakker werd met honger, was het bijvoorbeeld de volgende ochtend helemaal mis. Maar al at ik een pizza voor het slapengaan, dan nog kon ik wakker worden met een lege maag om de volgende dag oncontroleerbaar te spugen.

Iedere keer dat ik opgenomen werd en het niet lukte om te eten, werd er gedreigd met een maagsonde. Bij opname nummer zeven had ik in het weekend een hele fijne gynaecoloog die luisterde naar wat ik te vertellen had. Omdat ik zelf het idee had dat het probleem een lege maag was, wilde ik dus ook een sonde proberen. Deze gynaecoloog snapte mijn redenatie en zag ook in waarom ik dit wilde. Afgezien van wat HG geestelijk met je doet, was er inmiddels niets meer van mijn conditie over. Ik was erg verzwakt en ik moest straks ook nog bevallen.
Echter kwam er de volgende dag een andere gynaecoloog op mijn kamer en het enige wat ik te horen kreeg was: “Nee dat gaan we niet doen, dat is niet het protocol. Wat een weer he! Al die sneeuw ineens…” Nou, daar lig je dan met je mond vol tanden…

Lees verder op www.love2bemama.com