HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Deze stress en burn-out symptomen moet je niet negeren!

Geplaatst op 07/11/2018 door NiceDay

Wat is stress?

Een beetje stress is niet erg, het kan zelfs voordelig uitpakken voor je werkprestatie. Het is wel zo dat je lichaam moet kunnen herstellen van de stress. Wanneer je lichaam onvoldoende tijd heeft om te kunnen herstellen, spreken we van distress, ofwel ongezonde stress. Een burn-out kan ontstaan door een lange periode van distress en onvoldoende rust. Het is ontzettend belangrijk om naar je lichaam te luisteren en de signalen niet te negeren. 

Stress en perfectionisme

Soms wordt er gedacht dat een burn-out iets is waar je makkelijk uitkomt en dat het ontstaat bij mensen die ‘zwak’ zijn. Dit is het verre van waar: vaak zijn de mensen die een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben en perfectionistisch zijn kwetsbaar voor het ontwikkelen van een burn-out. Een burn-out zorgt voor complete lichamelijke en geestelijke uitputting. De meest normale handelingen kunnen niet meer uitgevoerd worden, het lukt gewoon niet meer. Vaak onderschatten mensen het herstel van een burn-out: het kan maanden of zelfs jaren aanhouden.

Lees verder op www.HaveANiceDay.com