HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Een sportbeha: is dat nou echt nodig?

Geplaatst op 01/11/2018 door happyinshape

Is het belangrijk om een sportbeha aan te schaffen wanneer je veel sport? Of kan je net zo goed in een normale beha sporten en is de sportbeha daarmee een onnodige aankoop? Wij vertellen het je.

Kleinere borsten

Misschien heb je weleens met een gewone beha gesport en ging dit prima. Als je geen last of pijn hebt, kan je denken dat je geen sportbeha nodig hebt. Toch is het ook met kleinere borsten verstandig om een sportbeha aan te schaffen. Het is namelijk zo dat je borsten geen spieren bevatten.  De borst wordt op haar plaats gehouden door de huid en bindweefsel-structuren. Tijdens het sporten bewegen je borsten mee, waardoor  de aanhechtingen van het bindweefsel aan de bovenkant uitrekken. Zo kan er striae ontstaan en je borsten kunnen op den duur gaan hangen. Sportbeha's geven genoeg ondersteuning om dit te voorkomen, bij een normale beha is dit niet zo.

lees verder:

https://happyinshape.nl