HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Graanvrije Zadencrackers

Geplaatst op 12/11/2018 door eetpaleo

Laatst was Esther (van Barefoot & More – waar ik altijd mijn barefoot schoenen haal) zo lief om een hele tas vol Paleo baksels voor me mee te nemen! Koekjes, crackers, bounty’s, allemaal zó lekker. Dat kon ik wel gebruiken in mijn kraamtijd, waarin je toch net wat minder tijd hebt om voor jezelf te koken (maar je juist wel continue honger hebt). Het meest verrast was ik door deze heerlijke crackers, goed knapperig, stevig genoeg om er iets op te smeren, gewoon perfect. Dat was mij zelf nog niet gelukt! Je begrijpt het al, dat recept wilde ik heel graag hebben. Ook om hier te delen, want ik weet hoe dol veel van mijn lezers op crackers zijn. Gelukkig vond Esther dat helemaal niet erg, lees hieronder snel verder voor haar verhaal en het recept.

Graanvrije Paleo zadencrackers van Esther

Ik ben dol op recepten en experimenteren, maar verander ook vaak de recepten. Of doe enkel inspiratie op en voeg dan recepten als het ware samen. Daar komen soms verrassend lekkere dingen uit. Zo ook deze crackers. Een basisrecept van Marinka met een vleugje van mij 😊

Puur en gezond eten, geen toegevoegde ongezonde ingrediënten, bewegen; de Paleo leefstijl is ons op het lijf geschreven. Ingewikkeld vind ik het helemaal niet.  En experimenteren, koken en bakken vind ik vanaf kinds af aan dus al leuk. Al jong stond ik in de keuken om bijvoorbeeld pannenkoeken te bakken. Alleen die tijd tegenwoordig, dat is wel even iets. Een snelle, gezonde cracker kan ik altijd wel gebruiken in ons drukke bestaan.

Barefoot schoenen in Arnhem

Samen met mijn vriend Vincent hebben we namelijk een winkel, Barefoot & More in Arnhem. Vanuit onze passie ontstaan. We zijn er van overtuigd dat barefoot bewegen (op minimalistische schoenen of blote voeten) ook heel gezond is voor de meeste mensen.

Het ondernemerschap is nu een groot deel van ons leven geworden. We stoppen heel veel tijd, liefde en aandacht in onze winkel/webshop. Naast het runnen van Barefoot & More gaan we er ook heel graag op uit, zijn we best veel onderweg, sporten en hebben onze vrienden en familie. Of proberen op z’n tijd ook gewoon een heerlijk te relaxen. Er zijn een paar simpele, snelle recepten die ik dan regelmatig en graag klaar maak zodat we altijd iets gezonds en lekkers hebben wanneer we weer op pad gaan. Of voor tijdens/na het sporten. Of voor bij de lunch. Of maak kleine crackertjes in plaats van toastjes bij een borrel. Of gewoon zo maar 😉 je snapt het al, dit recept kan altijd.

Op de dagen dat ik meer tijd maak om uitgebreider te kokkerellen dan maak ik andere recepten. Invriezen kan ook, heel vaak maak ik van een favoriet recept meteen een dubbele portie.

Het recept!

Ohw, nog een kleine tip: afwegen doe ik meestal niet heel strikt. De hoeveelheden zijn richtlijnen. Varieer, experimenteer. Zo krijg je de lekkerste crackers. Je kunt bijvoorbeeld (gedroogde) kruiden als rozemarijn toevoegen. Of vervang een ingrediënt voor notenstukjes.

Ingrediënten

  • 75g pompoenpitten
  • 75g zonnebloempitten
  • 35g gebroken lijnzaad
  • 35g sesamzaad
  • 50g amandelmeel
  • 2 eieren
  • 2 el kokosolie
  • 2 el kastanjemeel
  • scheut kokosmelk
  • royaal zout
  • chiazaad
  • hennepzaad

Bekijk het hele recept op EetPaleo.nl!