HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Hoe vertel je je baas dat je psychische problemen hebt?

Geplaatst op 04/11/2018 door BetterbyGoalie

Arbeidsongeschikt

Het is nog niet zo lang geleden dat mensen met psychische problemen bijna automatisch arbeidsongeschikt werden verklaard. Nog steeds heersen er veel vooroordelen over dat mensen met psychische klachten of aandoeningen hun werk niet aan zouden kunnen en vaak ziek zouden zijn. Er wordt aan je getwijfeld als persoon. Best logisch dus dat veel mensen hun psychische aandoening of ziekte nog steeds liever verzwijgen op hun werk.

Open zijn over je psychische klachten op het werk

Het beste voor je herstel is het om toch open te zijn over je psychische klachten op je werk. Op deze manier kan er rekening mee gehouden worden en kun je hulp krijgen bij je psychische problemen, wat goed is voor het herstel. Wat hierbij kan helpen is om hier eerst over te praten met een collega waar je goed mee op kunt schieten. Deze collega zal je waarschijnlijk begrijpen en steunen. Dit maakt de drempel lager om het vervolgens aan je baas en eventueel andere collega’s te vertellen.

Lees verder op www.HaveANiceDay.com