HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Omgaan met stress: zo kalmeer je jezelf bij een stressvolle ervaring

Geplaatst op 29/11/2018 door NiceDay

Wat is een stressvolle ervaring?

Stressvolle ervaringen kunnen in allerlei situaties ontstaan, bijvoorbeeld op je werk als je een belangrijke presentatie moet geven, maar ook thuis. Wat een stressvolle ervaring precies is, is voor iedereen anders. Hoe heftig je stressreactie is, verschilt natuurlijk ook per situatie en per persoon. De één kan het heel vervelend vinden om een belangrijk telefoontje te plegen, terwijl de ander hier minder last van heeft. Als je meer wilt lezen over hoe stress werkt, lees dan dit artikel.

Omgaan met stress

Toch uit een typische stressreactie zich in het algemeen op dezelfde manier: je gaat sneller en oppervlakkiger ademen, je spieren spannen zich aan, je lichaam maakt zich klaar om in actie te komen. Dit zijn dingen waar je aan kunt werken door middel van (korte) oefeningen. De eerste manier die goed kan helpen is het doen van een ademhalingsoefening.

Lees verder op www.NiceDay.com