HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Rode bietensoep met walnoten

Geplaatst op 03/11/2018 door vivonline

Rode bietjes zijn gezond en je kunt er eindeloos mee variëren. Maar bietjes hebben ook geneeskrachtige kwaliteiten! Een ideaal recept voor de lunch of hoofdmaaltijd eventueel geserveerd met een salade. Niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens heel snel klaar!

Geneeskrachtig

Sinds de middeleeuwen worden bietjes voorgeschreven bij ziektes die te maken hebben met het bloed, de ingewanden en de spijsvertering. Bietjes blijken goed te helpen bij mensen die kampen met een (te) hoge bloeddruk.

Naast de geneeskrachtige werking bevat de rode biet ook veel vitaminen en mineralen, zoals vitamine B11 (foliumzuur), vitamine B6 en vitamine C. Mineralen als mangaan, koper, kalium en magnesium zijn ook volop aanwezig.

Ze bevatten ook veel vezels, wat goed is voor je spijsvertering en je een voldaan gevoel geeft (ideaal dus als je op de kilo’s wil letten) en veel antioxidanten. Ook zouden ze ontstekingsremmend werken.

lees verder:

https://www.vivonline.nl