HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Snelle Vissoep

Geplaatst op 12/11/2018 door eetpaleo

Zoals je misschien wel weet, ben ik ontzettend fan van soep. Champignonsoep, kippensoep, pompoensoep, mosterd-courgettesoep, aspergesoep, ‘erwtensoep’, preisoep. Noem het maar op en je vindt er een recept van op EetPaleo. Totdat ik een mailtje kreeg van een lezer die vroeg of ik ook weleens vissoep had gemaakt. Eerlijk gezegd houd ik zelf niet zo heel erg van de uitgesproken smaak en dus ben ik meteen de keuken ingedoken om een wat meer toegankelijke en super simpele variant te maken, met deze Snelle Vissoep als resultaat!

Supersnel recept in minder dan 30 minuten

Sinds ik ben bevallen van mijn zoontje, is koken echt een uitdaging. Waar ik voorheen binnen een half uurtje mijn lunch op tafel had staan, kom ik er nu soms niet eens aan toe om te beginnen met het maken van een maaltijd. Maar dat betekent natuurlijk niet dat ik mezelf minder optimaal voed. Als ik eventjes tijd heb om te koken dan zorg ik dat het iets is waar ik écht zin in heb. Zoals deze Snelle Vissoep, die niet alleen heerlijk smaakt, maar ook klaar is in minder dan 30 minuten 🙂

Waar koop je verse vis?

Regelmatig krijg ik de vraag waar ik mijn vis haal. Deze koop ik in de webshop van De Woeste Grond (als het daar verkrijgbaar is) of bij de natuurvoedingswinkel zoals EkoPlaza. Zelf geef ik de voorkeur aan wildgevangen vis. Niet alleen vanwege het gezondheidsaspect, maar ook de smaak en structuur vind ik vaak veel lekkerder.

Sinds kort heb ik ook een nieuw adresje ontdekt waar je lekkere vis kunt krijgen: Versevisbox. Vorige maand ontving ik de box met daarin makreel, schol, schar en kabeljauw. Deze vis wordt meteen na de vangst is schoongemaakt en ingevroren waardoor er geen extra conserveringsmiddelen, antibiotica’s of e-nummers aan de vis hoeven worden toegevoegd. En dat proef je echt. Lees in dit recept meer over mijn ervaring met de verse visbox.

Ingrediënten

  • 1 el kokosolie
  • 1 prei, in ringen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 400g tomatenstukjes
  • 1200 ml bouillon naar keuze
  • Peper en zout
  • 600g kabeljauwfilet, in stukken
  • 1 tl gedroogde dille

Bekijk het hele recept op EetPaleo.nl!