HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Spicy garnalencurry met courgetti

Geplaatst op 18/11/2018 door eetpaleo

Ben jij ook zo’n fan van courgettenoodles? Ik ben er dol op, dat kan ik meerdere keren per week met alle plezier eten. Het is zo makkelijk te maken (met de spiraalsnijder!), en past perfect bij allerlei soorten sauzen. Nu ben ik vaak geneigd om er een standaard Italiaans gerecht mee te maken, dus deze keer besloot ik het anders te doen: ik maakte een pittige garnalencurry met bakbanaanchips erbij. Mijn man en ik hebben ervan zitten smullen, en het was ook nog binnen 20 minuten klaar!

Garnalencurry

Voor we naar het recept voor de garnalencurry gaan heb ik al zo’n vermoeden dat ik vragen ga krijgen over het soort currypasta wat ik heb gebruikt. Ik gebruik dus meestal rode currypasta, omdat ik dat lekker vind, maar voel je vrij om een ander soort te gebruiken. De lekkerste currypasta’s vind je bij de toko, maar soms ook bij de supermarkt. De truc is om de ingrediënten goed te lezen – zit er soja in, of smaakversterkers of oliën die je liever niet eet? Dan neem je de volgende. Maar geen zorgen; een goede currypasta zonder zooi is prima te vinden. Die van Mae Ploy zijn altijd goed.

En wil je weten hoe je de bakbanaanchips maakt? Dat recept vind je hier. Kun je meteen lachen om mijn allereerste kookfilmpje van een aantal jaren geleden 😉

Ingrediënten

  • 1 el kokosolie
  • 1 grote ui, in halve ringen
  • 2 el rode currypasta
  • 140g tomatenpuree
  • 150 ml kokosmelk
  • 200g garnalen
  • 2 courgettes
  • 4 el verse koriander, fijn gesneden
  • Zelfgemaakte bakbanaanchips om te serveren (recept vind je hier)

Bekijk het hele recept op EetPaleo.nl!