HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Tempeh bowl met gewokte groente

Geplaatst op 15/11/2018 door UitPaulinesKeuken

Wat is tempeh nou precies? Nou eerlijk gezegd wist ik dit ook niet exact. Maar het zijn dus gefermenteerd sojabonen. Door de fermentatie wordt het een vaste koek. Het komt oorspronkelijk uit Indonesië las ik online. Persoonlijk vind ik tempeh veel lekkerder dan tofu, het heeft iets nootachtigs van smaak. Een goede marinade maakt het extra lekker. Ik heb er eentje gemaakt van ketjap en knoflook, altijd goed. En ook heel makkelijk gemaakt.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Qua toppings kan je van alles gebruiken, gewokte groentes zoals paksoi, peulen of spinazie, noten, rauwe paprika of reepjes wortel. Ik maak er een snelle zoetzure komkommer bij. Dat doe ik door de komkommer te besprenkelen met wat sushi azijn, dan heb je meteen die zoetzure smaak te pakken. Deze tip kreeg ik ooit van Robert Kranenborg en gebruik ik nu nog steeds. Ook lekker om schijfjes rode ui of deze manier in te maken. Ik ben benieuwd wat je van het recept vind, laat het vooral weten in de comments.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl