HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Verdrietig? Laat het maar gewoon toe

Geplaatst op 08/11/2018 door BedRock

Voor zijn overlijden (maart 2015) vertelde Denker des Vaderlands René Gude bij De Wereld Draait Door over angst, woede en verdriet, emoties die zich in de hele natuur voordoen. Maar emoties ebben altijd weer weg, zei hij, hoe heftig ze ook zijn. Je moest ze niet ontkennen, maar voelen. In een mooi interview in NRCreflecteert weduwe Babs van den Bergh op de ziekteperiode van haar man.

Gude kon prachtig uitleggen hoe het nou werkt met die emoties. Want, zo zei hij, emoties komen en gaan op een natuurlijke manier. “Je kunt niet drie weken uitzinnig gelukkig of totaal bang zijn, dat red je niet. Dus die emoties komen op, pieken onmiddellijk en verdwijnen dan weer. Tenzij – en dan komt het onnatuurlijke – je jezelf een verhaal begint te vertellen dat verder gaat dan die oorspronkelijke bron van die emotie,” vertelde hij in een interview een Tedx Amsterdam.

Lees verder op www.BedRock.nl