HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Verslaafd aan stress

Geplaatst op 21/11/2018 door NiceDay

De cijfers

Volgens een onderzoek van Agis Zorgverzekeringen uit 2011 ervaart bijna 9 op de 10 Nederlanders te veel druk en stress in het dagelijks leven, door zowel werk als privé factoren. Problematischer: cijfers van CBS en TNO tonen dat maar liefst 14% van de Nederlanders burnout-klachten meldt, en dit percentage is alleen nog maar stijgende!

Is stress slecht?

Goed, we zijn dus gestresst. Maar is dit zo erg? Stress zorgt er tenslotte vaak voor dat we scherp zijn bij dat sollicitatiegesprek of die eerste date of zorgt ervoor dat we bergen werk kunnen verzetten. Hoewel stress dus niet altijd slecht is, heeft langdurige druk en stress een negatief effect op ons psychisch- en lichamelijk welzijn. En hoewel we over het algemeen manieren proberen te vinden om stress te verminderen, is het voor de workaholics onder ons best moeilijk om een stapje terug te doen. Soms zo moeilijk dat stress bijna verslavend lijkt. Maar kan dit?

Lees verder op www.HaveANiceDay.com