HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Winter BBQ: Cider can chicken en gevulde appeltjes

Geplaatst op 17/11/2018 door UitPaulinesKeuken

Elektrisch barbecuen?  Wij hebben al heel veel barbecues getest en gebruikt en nu mogen we aan de slag met de Weber Pulse 2000 barbecue. Dit is een elektrische barbecue, dus dat is even wat anders dan de kolen barbecues die we voorheen getest hebben. Het voordeel van een elektrische barbecue is dat je hem overal kan en mag gebruiken. Als je bijvoorbeeld in een flat woont met een balkon is het soms lastig om een kolen bbq te gebruiken in verband met de rookontwikkeling. Daar heb je met deze Weber Pulse bbq geen last van. De barbecue heeft ook nog eens twee grillzones, waardoor je aan de ene kant je vlees kunt bereiden en aan de andere kant groenten op de grill kunt leggen. Je kunt zowel direct als indirect grillen. En als je, net als ik, het lastig vindt om de bbq op de juiste temperatuur te krijgen is deze elektrische versie een uitkomst. Je kunt namelijk per zone de temperatuur digitaal instellen en de temperatuur blijft constant.

Maar hoe zit het dan met de smaak? Wij houden heel erg van die typische houtskool smaak die het vlees krijgt als je het op de barbecue bereidt. We waren dan ook erg benieuwd hoe de smaak zou zijn na bereiding op een elektrische barbecue. En echt waar, de smaak heeft ons verrast! Nee, je hebt niet de rokerige smaak, maar door de goede temperatuurregeling van de Pulse2000 wordt het vlees heerlijk mals en smaakvol.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl