HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Zo maak je op de ‘juiste’ manier ruzie

Geplaatst op 07/11/2018 door vivonline

Als je in een relaties zit maken jullie ongetwijfeld ruzie. En dat is ook niet zo gek. Er zijn twee mensen met verschillende ervaringen, meningen, voorkeuren en stemmingen. Dat is niet perse erg, als je maar weet hoe je op de ‘juiste’ manier om kunt gaan met een ruzie.

Sommige manier van ruzie maken zijn niet heel behulpzaam, zoals passief agressief doen of totaal geen interactie met de partner maken. Daarentegen zijn er ook andere manieren om op de juiste manier ruzie te maken die jou en je partner zelfs sterker te maken.

1. Begin goed

Als het neerkomt op ruzie maken is het van groot belang hoe het begint. Vaak eindigt het zoals het begint. Probeer het gesprek daarom op een rustige en positieve manier te beginnen. Maak duidelijk dat je uit bent op een goede communicatie van beide kanten dat leidt tot een gedeelde oplossing.

Het is hierbij belangrijk dat je het bij jezelf houd. Begin met “ik voel” of “ik denk” in plaats van “jij doet” of “jij zegt altijd”. Deze manier van communicatie is veel effectiever.

lees verder:

https://www.vivonline.nl