HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Appel kaneel ontbijt crumble + mijn mening over biologisch eten

Geplaatst op 15/11/2019 door beaufood

Het grootste misverstand over een biologische lifestyle is dat je biologisch eet of je doet het niet. Onzin, ik vind het al geweldig als je één ingrediënt per week kiest en erover nadenkt waar het eigenlijk vandaan komt en hoe het in de winkel is gekomen. Neem bijvoorbeeld vlees. Ik verdiep mezelf al een hele tijd in de herkomst van vlees (met name kip en rund) en daardoor kies ik zoveel mogelijk, al dan niet alleen nog maar, voor biologisch vlees. En ja, daar betaal je een hogere prijs voor omdat dit product is geproduceerd met aandacht voor jou, de dieren en het milieu. Ik betaal hier graag iets meer voor en het gevolg was dat ik vanzelf minder vlees ging eten. Op dit moment kook ik thuis 80% van de tijd vegetarisch. Kwaliteit boven kwantiteit it is hier in huis.

Nu het is niet zo dat mijn hele boodschappenmand vol ligt met biologische producten. Mijn beste tip om op een hele makkelijke manier een duurzame keuze te maken? Eet wat het seizoen je te bieden heeft. Seizoensgroenten en fruit zijn smaakvol en ook nog eens vaak in de aanbieding. Helemaal goedkoop shoppen? Ga dan eens langs bij een boer. Ik woon in hartje Utrecht dus ik ben niet omringt met een scala aan boeren, maar op een kwartiertje fietsen zijn een paar moestuinen te vinden waar de moestuinders hun oogst verkopen voor een prikkie. Voor een paar euro heb jij voor een hele week aan verse groenten, fruit, honing, vers fruitsap, aardappelen en ga zo maar door. Zo heb je in Amsterdam de Fruittuin van West. In 2014 toverden Wil en Lisan Sturkenboom een stuk land om tot een biodynamische speeltuin waar je zelf fruit kunt plukken, boodschappen kunt doen in hun bio-winkel of kunt lunchen in het tuincafé. Anyhow, hoe graag je hier ook elke dag heen wilt voor de boodschappen, de meeste biologische keuzes vinden toch vaak plaats in de supermarkt.

Lees verder op www.beaufood.nl