HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

De 10 meest gemaakte fouten in de sportschool

Geplaatst op 23/11/2019 door fitnl


1. Continu op je telefoon kijken

Leg je telefoon aan de kant! Als je gebruikmaakt van je mobiel tijdens het trainen ben je te veel afgeleid. Hierdoor haal je waarschijnlijk niet alles uit je training. Bij veel oefeningen en apparaten in de sportschool heb je je focus hard nodig, anders loop je het risico op het maken van fouten. En niemand houdt van blessures of gênante praktijken in de publieke ruimte….

Gebruik je je telefoon voor muziek tijdens het trainen? Maak dan van tevoren een playlist met je workout-muziek (lees hier meer over muziek tijdens de training). Zet je muziek aan, telefoon op vliegtuigstand en na het sporten kun je weer online en trots op social media delen dat je hard getraind hebt.

2. Geen doel hebben

Trainen zonder doel kan ervoor zorgen dat je letterlijk nogal doelloos door de sportschool loopt. Hoog tijd om een plan te maken! Stel voor jezelf realistische doelen en ga hiermee aan de slag. Vind je het lastig om een passend trainingsschema op te stellen, behorend bij je doelen? Vraag dan hulp in de sportschool, of misschien is online coaching iets voor jou. Als je ergens gericht naar toewerkt, mét een goed trainingsschema op zak, kun je veel effectiever trainen. Maak bijvoorbeeld gebruik van onze app; daarmee heb je je persoonlijke schema altijd op zak.

Lees verder op www.fit.nl