HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Dit is het beste moment in je cyclus om koolhydraten (en suiker) te eten

Geplaatst op 06/11/2019 door vivonline

Koolhydraten worden op het gebied van voeding gezien als een zegen maar ook als een vloek. Als we willen afvallen willen we onze intake hiervan vaak terugbrengen naar een minimale hoeveelheid, terwijl ons lichaam wel degelijk een bron van complexe koolhydraten nodig heeft. Anders komen we de dag vaak niet door zonder ons ellendig of moe te voelen.

Maar het moment waarop je koolhydraten nuttigt (in de hormonale cyclus) zegt ook veel over hoe je lichaam erop reageert. Je reageert anders op havermoutpap of een croissant, door bijvoorbeeld minder snel slaperig of opgeblazen te raken. En daarnaast verlang je ook meer naar dit soort voedingsbronnen op bepaalde tijden van de maand. Is er een tijd in je cyclus waarin je meer koolhydraat tolerant bent? Volgens onderzoekers zeker.

De beste tijd in je cyclus om carbs te eten

Volgens geneeskundig arts Amy Shah, heb je in de eerste helft van je cyclus (de folliculaire fase) veel meer koolhydraattolerantie (insulinegevoeligheid). Het lijkt erop dat het oestrogeen helpt om insulineresistentie weg te houden. Hierdoor worden gezonde en zelfs ongezonde koolhydraten beter verdragen. 

lees verder:

https://www.vivonline.nl