HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Dit is wat het betekent als je altijd maar zin hebt in chocolade

Geplaatst op 03/11/2019 door vivonline

Je begint je dag enorm gezond met een gebakken ei met groente en in de middag eet je op je werk een gezonde salade. Eenmaal thuis gedraag je je ook nog netjes en maak je voor jou en manlief een gebakken visje met groente. Maar hierna slaat de paniek toch echt toe, je hebt het de hele dag proberen te verbijten, maar de zin in chocolade is niet meer weg te denken.

Hoe kan het toch dat we zo vaak hunkeren naar chocolade? Wat maakt dat we het zo lekker vinden en niet uit ons hoofd kunnen zetten? Misschien kun je jezelf vinden in onderstaande punten.

1. Lage bloedsuiker

Als er te veel tijd tussen onze maaltijden zit, daalt onze bloedsuikerspiegel en verlangen we naar energie (die we uit voedsel halen). Op dit soort momenten grijpen we al snel naar snelle suikers. Het zoete spul geeft ons een snelle piek en energieboost. Maar dat maakt het nog niet ideaal. Als je suiker (of chocolade) nuttigt krijg je een snelle energieboost, maar je bloedsuiker daalt snel en daardoor snak je nog meer nog chocolade. Dus voordat je het weet zit je in de achtbaan van een bloedsuiker die omhoog en omlaag schiet. Probeer daarom geen maaltijden over te slaan en eet voldoende vezelrijk eten, wat de bloedsuiker in evenwicht houdt. 

lees verder:

https://www.vivonline.nl