HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Het leed dat avondeten heet: “Mijn kind weigerde te eten en dat gaf zoveel stress!”

Geplaatst op 15/11/2019 door love2bemama


Hij at altijd alles!

Toen Shivano rond de vijf maanden met de pot mee ging eten was er niks aan de hand. Wat ik hem ook voorschotelde hij genoot ervan en at altijd netjes zijn bordje leeg. Dit ging goed tot hij een jaar of 2,5 was. Rond die leeftijd kreeg Shivano last van enorme driftbuien. Zo heftig dat hij letterlijk met zijn hoofd tegen de muur bonkte, of zich gewoon liet vallen op de punt van de tafel. Rond deze leeftijd ging hij ook naar de peuterspeelzaal en begonnen we te merken dat Shivano minder snel was dan zijn leeftijdsgenootjes. Maar dan ben je nog in de veronderstelling dat elk kind anders is en dit vanzelf wel komt. 

In de ochtend en middag was er nooit een probleem met eten. Hij at zijn boterhammetjes en fruit ging er gelukkig ook altijd in. Alleen de avonden werden een drama. Wat ik hem ook gaf niks was goed. Alleen de potjes met kant-en-klare voeding gingen er wel in dus dit gaf ik hem in de avonden zodat hij in ieder geval toch iets binnen kreeg. In de tussentijd veranderde er veel in ons leven. Shivano kwam terecht in een mallemolen van testen om te kijken waar zijn achterstand en gedrag vandaan kwam. Want ook op de peuterspeelzaal vertoonde hij gedrag wat voor de juffen lastig werd.

Lees verder op www.love2bemama.com