HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Is er nog ruimte voor de echte jongens?

Geplaatst op 18/11/2019 door love2bemama

School ingericht op vrouwen

Je ziet het al terug in het onderwijs. Er staan nog altijd meer vrouwen voor de klas maar ook de leermethoden zijn veelal ‘gemaakt’ voor meisjes. Die zijn er nu eenmaal beter in om te ‘stampen’. Iets wat jongens nog heel vaak lastig vinden, zeker op jonge leeftijd.

Typisch jongensgedrag wordt nog te vaak gezien als storend, jongens die dit gedrag in de klas vertonen wordt gezien als een last en jongens worden verplicht om zich aan te passen aan het ‘kunnen’ van de gemiddelde meid, want die kunnen wel stilzitten, luisteren en vanuit het boekje leren.

Lees ook: Laat onze jongens, gewoon jongens zijn!

Jongens mogen geen echte jongens meer zijn

Jongensgedrag wordt bij meiden vaak liefkozend ontvangen. “Het is een echte tomboy hé,” wordt er dan als compliment gezegd. Al dan niet aangevuld met hoe deze kwaliteit haar later veel verder gaat helpen in de wereld beheerst door ‘de grote boze mannen’. Waar een jongen vooral te horen krijgt dat dit gedrag in de kiem gesmoord dient te worden, afgekapt en afgesloten. Tenslotte zit niemand te wachten op een jongen die ook echt een jongen is, toch?

Lees verder op www.love2bemama.com