HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Last van PMS? Dit kun je het beste eten in je luteale fase

Geplaatst op 23/11/2019 door vivonline

Pms klachten zijn geen pretje, je hebt ze dan ook liever niet. Je hoeft echter niet altijd enorm veel last van deze klachten te hebben, mits je een gezond dieet hanteert! Dus wat moet je zoal eten om deze klachten de baas te zijn? Je leest het hieronder.

First things first. Wat houdt de luteale fase in? Het gaat hierbij om de 10 tot 12 dagen voordat je ongesteld moet worden. Ofwel: in de tijd dat je last kunt krijgen van PMS. De ovulatie heeft plaatsgevonden en je lichaam is bezig met het opbouwen van oestrogeen en progesteron in het slijmvlies van je baarmoeder. Indien je niet zwanger bent, neemt de concentratie oestrogeen en progesteron af.

Waarom je zou willen ‘eten voor’ je luteale fase

We kennen allemaal wel die oh-zo vervelende cravings, moodswings, acne en andere vervelende symptomen. Deze stereotypische valkuilen geven aan dat je verhouding van oestrogeen en progesteron en andere micronutriënten uit balans zijn. Maar het goede nieuws is dat als je ‘eet voor’ je luteale fase, ofwel je lichaam voedt met de micronutriënten die het nodig heeft, je de PMS symptomen kunt vermijden. 

lees verder:

https://www.vivonline.nl