HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Opmerkingen tijdens de opvoeding van een pittig meisje

Geplaatst op 10/11/2019 door love2bemama


De nee-fase

Zodra zij 1,5 jaar werd kwam die frustratie weer terug. De nee-fase brak aan. De meest gehoorde opmerking veranderde in: “Wow daar zit een kop op he.” Deze fase vond ik toen heel pittig. Liggen op de grond, schreeuwen en huilen op alle plekken waar het onhandig was. Maar ik snapte het. Ze wilde praten, zich duidelijk maken maar dit lukte niet. Met twee jaar ging zij hele zinnen zeggen en was het weer een lief pittig meisje. 

Lees ook: Peuter versus Supermarkt

De strijd hield niet op

Maar jeetje toen kwam 2,5 jaar om de hoek kijken. Mevrouw bepaalde dat zij tussen de middag niet meer hoefde te slapen. Waardoor zij oververmoeid raakte en frustratie aanvallen kreeg die soms wel een uur duurden. Als Hailey iets in haar hoofd heeft gaat dat er namelijk niet meer uit. Maar ja ze kan niet de hele dag door snoep eten of tv kijken. Of onze waarden en normen negeren. Want netjes dankjewel zeggen en gedag zeggen als je binnenkomt horen erbij. Evenals opruimen, ook zoiets enorm normaals maar voor haar reden voor strijd. Want dat had ik zodra ik voet bij stuk hield…  

Lees verder op www.love2bemama.com