HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Stop met het twin shamen van tweelingmoeders

Geplaatst op 24/11/2019 door love2bemama


Stop met twin shamen en toon meer waardering en respect voor elkaar

Meer zou het gewaardeerd worden als je zou zeggen: “Wat doe je dat goed met twee van die kleintjes” of het simpele “Wat zie je er goed uit” kan al erg helpen. Iemand een hart onder de riem steken. Iets wat we veel vaker bij elkaar zouden moeten doen. Wie weet had de tweelingmama daarvoor wel een mental breakdown gehad en zag ze het allemaal niet meer zitten. Wilde ze het liefst in een hoekje gaan zitten huilen omdat ze het gehuil van twee baby’s niet meer aankon. Hoe fijn is het dan als jij het verschil kan maken door te zeggen dat ze het goed doet. Zonder te oordelen of nare gezichten te trekken omdat jij je conclusie hebt getrokken dat het tweeling ouderschap zwaar is. Soms kun je door zoiets kleins te zeggen iemand zijn dag maken. 

Wees eens wat socialer naar elkaar. Help elkaar waar het kan, als je ziet dat iemand het moeilijk heeft. We zijn egoïstisch en hard geworden voor elkaar. Wat me vooral opvalt is dat de oude generatie me begroet met een grote glimlach. “Wat ben jij schatrijk” en “Wat moet jij trots zijn” hoor ik dan regelmatig.

Lees verder op www.love2bemama.com