HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Aardbeientiramisu

Geplaatst op 26/11/2020 door KokenmetKarin

Jaren geleden, in het begin van mijn schrijfcarrière, fabriceerde ik elk jaar een culinaire scheurkalender. Daar heb ik in ieder geval één hebbelijkheid aan overgehouden: het sparen van culiquotes. Omdat 365 recepten wel heel veel was om te verzinnen, vulde ik regelmatig een kalenderblaadje met een vrolijke uitspraak van deze of gene, als het maar over eten ging. Liefst beroemdheden, zoals Sophia Loren (‘‘Alles wat je ziet, heb ik te danken aan spaghetti’) of Alfred Hitchcock (‘Een moord zonder blinkende schaar is als asperges zonder hollandaisesaus. Smakeloos.’). Zelfs als de herkomst uiterst dubieus was (Marie Antoinette: ‘Let them eat cake’), want alles kon een mooi bruggetje zijn om een toepasselijk recept aan koppelen. Ook uitspraken van eigentijdse schrijvers, BN’ers of politici, konden op mijn aandacht rekenen. 

Nog altijd heb ik de neiging om de krant te lezen of tv te kijken met een pen in de hand. Zo vulde ik jarenlang beetje bij beetje een grote bak vol losse papiertjes, die ik elk voorjaar bij aanvang van het schrijfproces omkieperde. Laatst kwam ik ineens de bak weer tegen, met daarin deze culi-conversatie uit de film ‘Young Adult’, tussen dochter Mavis (Charlize Theron) en haar moeder:

Mavis: ‘Mam, wil je die foto van mij en Allan weghalen?’
Moeder: ‘We vonden het zo’n leuke herinnering.’
Mavis: ‘Aan mijn mislukte huwelijk?’
Moeder: ‘Nou, de bruiloft was geen mislukking hoor. Weet je nog, de tiramisu?’

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl