HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Bananenpannenkoekjes met bessen

Geplaatst op 22/11/2020 door KokenmetKarin

Ik had rijpe bananen waar ik vanaf wilde, en dan is er altijd één uitweg die onmiddellijk vreugde en genot schenkt: bananenpannenkoekjes. De klassieke banana pancakes zijn meestal met alleen maar banaan, ei en hooguit een schep muesli. Ik had meer zin in van die fluffy American pancakes, met blauwe bessen erin, en karnemelk had ik zowaar ook toevallig in huis. Maar ja, ik zat met die banaan. Dus ik klutste gewoon beide recepten door elkaar en toen werd het dit. Groot succes en zó gepiept.

Recept (voor 16 kleintjes): Doe 1 beslist rijpe banaan, 2 eieren, 125 ml karnemelk (of desnoods gewone melk) en een snufje zout in de blender en maal glad en luchtig. Doe er 100 g zelfrijzend bakmeel (of bloem met een lepeltje bakpoeder) bij en schep erdoor. Niet blenderen, er mogen namelijk best nog wat vlokjes meel overblijven. Dat scheppen gaat trouwens makkelijker als je de boel eerst even overschenkt in een normale schenkkan of kom, dan heb je geen last van dat blendermes. Vervolgens mag er ook een bakje (100-125 g) blauwe bessen door geschept. Als het heel dik is, mag er nog een scheutje karnemelk door, maar niet te veel, dan worden ze te plat.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl