HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Blended burger en worst

Geplaatst op 25/11/2020 door KokenmetKarin

Als we willen minderen met vlees – en dat willen we allemaal, toch? – kon je altijd twee dingen doen: helemaal geen vlees meer eten (de vegetariër of veganist), of de ene dag wel, de andere dag niet (de flexitariër). Maar er blijkt nog een derde manier: door vlees te eten dat gemengd is met plantaardige dingen, zodat je wel vlees eet, maar dan de helft minder. Letterlijk. Een typische alle-beetjes-helpen-polderoplossing voor wie nog niet helemaal van het vlees af kan of wil.

Ik kreeg een pakje toegestuurd van GRO, met Blended Burger en Blended Worst. Een niet heel appetijtelijke naam, maar ‘blended’ betekent simpelweg dat het rundvlees gemengd is met wat anders. Oesterzwammen in dit geval, 40%. Zelf vinden ze dat een stuk gezonder, maar dat zou ik niet zomaar durven zeggen. Wel is het onmiskenbaar beter voor de planeet, want je verkleint je impact.

Hopen dat iedereen vegetariër wordt, dat is onhaalbare kaart, zullen ze bij GRO gedacht hebben, waar ze al jaren vega bitterballen en oesterzwamburgers maakten. Het heeft wellicht meer zin om te kijken of we de rest van de mensen kunnen overhalen om toch een duurzamere keuze te maken. Slim bedacht.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl